Infusies thee en de gezondheidsvoordelen

Kruidenthee of vruchtenthee: eigenlijk is het geen thee maar een infusie, want het is niet afkomstig van de theeplant. Maar dat wil niet zeggen dat het geen gezondheidsvoordelen heeft. Integendeel! Kruiden, planten en bloemen zijn al eeuwenlang gekend omwille van hun geneeskrachtige werking, infusies zijn dus net zo gezond als thee. 

Maar welke infusies zijn er nu net, en wat doet het voor je gezondheid? Via deze lijst weet je direct welke infusie je moet drinken voor specifieke voordelen. 

Wat is een infusie? 

Een infusie is simpel gezegd een aftreksel van planten, kruiden of bloemen. Eigenlijk kan je het vergelijken met thee, omdat je bij thee ook warm water over de theeblaadjes giet. Het enige verschil is dat een infusie vaak geen thee bevat. 

Er zijn ook uitzonderingen: in bepaalde blends wordt zowel thee als kruiden of bloemen gebruikt omdat de twee net goed samengaan. 

 

De verschillende infusies en hun geneeskrachtige werking 

kamille thee gezondheidsvoordelen

Milla: ideaal voor het slapengaan 

Kamille is een fantastisch kruid met ontzettend veel voordelen. Het werkt vooral kalmerend, krampstillend en zelfs pijnstillend. Ben je een slechte slaper? Drink een tasje voor het slapengaan, door de ontspannende werking zorgt kamille voor een heerlijke nachtrust. 

Wedden dat je slaapt als een roosje? 

Ontdek onze kamille thee: https://natuurlijke-thee.be/winkel/milla/

rooibos thee

Rooibos: antioxidanten die je lichaam beschermen

Rooibos is afkomstig van een struik die enkel in de omgeving van de Cederberg groeit, in Zuid-Afrika. Het heeft een lichte hazelnootsmaak en wanneer je de infusie laat trekken ontstaat er een rood-oranje kleur. Een beleving op zich! 

Maar dat niet alleen, want rooibos bevat een grote hoeveelheid antioxidanten en vitamine C. Je hebt vitamine C nodig voor een goede weerstand. De antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen, dit zijn agressieve en gevaarlijke stoffen die schade aanrichten in je lichaam. Het zijn dus als het ware de beschermers van je lichaam. 

Bij Blend Tea hebben we twee verschillende blends voor je samengesteld: 

  • Nettare D’Africa: Zuid-Afrikaanse rooibos, sinaasappelschil, oranjebloesem en sinaasappel- en Amerikaanse Cranberry aroma. 
  • Madagascar: (een blend van rooibos verrijkt met vanille en lime.)

Ook goed om te weten: rooibos is cafeïnevrij, deze thee kan je dus drinken tot in de late uurtjes. 

Bekijk onze rooibos theeblends hier: https://natuurlijke-thee.be/product-categorie/rooibos-thee/

cranberry thee

Cranberry: de superbes boordevol vitaminen

Cranberries, of veenbessen zijn echte vitaminebommetjes. Ze hebben trouwens een reinigende werking waardoor ze vaak worden ingezet bij een blaasontsteking. De veenbes heeft namelijk antibacteriële eigenschappen waardoor ze uitstekend werkt bij een infectie van de urinewegen. 

Natuurlijk heeft de bes nog veel meer voordelen. Het bevat een hoge dosis vitamine C en mineralen waardoor het je immuunsysteem sterk houdt en de spijsvertering stimuleert. 

Ook geschikt als basis voor een heerlijke zomerse ijsthee! 

Bekijk onze Cranberry hier: https://natuurlijke-thee.be/winkel/cranberry/

Ginger Lemon

Ginger Lemon: voor een betere spijsvertering 

De combinatie van gember en citroen heeft een gunstig effect op je spijsvertering en de werking van je darmen. Het stimuleert je spijsvertering, daarom is het ook ideaal tijdens een restaurantbezoek, wanneer je net iets te veel gegeten hebt. 

Last van een opgeblazen gevoel of onrustige darmen? Probeer een kopje van onze Ginger Lemon, dat zal instant verlichting bieden. 

Probeer het eens zelf, ontdek onze Ginger Lemon via de webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/ginger-lemon/

amandelthee

Sweet Almond: het gezonde alternatief voor desserts

Hou je van zoet? Dan is onze Sweet Almond absoluut iets voor jou. Onze Sweet Almond bevat een combinatie van geroosterde amandelschilfers, stukjes appel, kaneel en stukjes rode biet. Het is zowel in de lente, zomer, herfst als winter een heerlijke thee die perfect bij desserts past. 

De amandelnoot is een van de gezondste noten ter wereld, combineer dit met appelstukjes die boordevol vitamine C zitten en kaneel wat wordt ingezet bij een verkoudheid: dan heb je een supercombinatie! 

Perfect voor relaxerende avondjes en het ideale alternatief voor zoete desserts. Dat is pas genieten zonder schuldgevoelens! 

De Sweet Almond ontdek je hier: https://natuurlijke-thee.be/winkel/sweet-almond/

 

Waarom kiezen voor de thee en infusies van Blend Tea? 

Onze medewerkers gaan overal ter wereld voor jou op zoek naar de meest pure ingrediënten. We voegen geen additieven toe, je geniet dus altijd van een kopje boordevol natuurlijke stoffen. Die kwaliteit zie en proef je! 

Meer lezen kan op de website: https://www.blendtea.be/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here