de gezondheidsvoordelen van gember

Gember is toch een van de meest veelzijdige kruiden die er bestaan: het heeft een scherpe maar toch frisse smaak die extra pit geeft aan elk gerecht. En het is ook nog eens supergezond want het zit boordevol antioxidanten, vitamines, essentiële oliën en mineralen. Daarom drinken Anuschka en ik onze Ginger Lemon thee zo graag, omdat deze thee zowel de gezondheidsvoordelen van gember als citroen heeft. 

Wil je het nieuwe jaar gezond starten? Wij vertellen je graag waarom gember zo goed voor je is. 

 

1. Ben je grieperig? Gember versterkt je immuunsysteem

Als we in de winter weer eens last hebben van griep of een verkoudheid, dan drinken wij gemberthee met liters. Gember zit namelijk boordevol gezonde stoffen die je immuunsysteem een echte boost geven. Wist je trouwens dat het kruid slijmoplossend werkt en daardoor je keelpijn verzacht? Ideaal bij die vervelende verkoudheid! 

Als je het heel de herfst en winter door drinkt, dan zal je ook merken dat je minder snel ziek wordt omdat je lichaam beter beschermt is tegen schadelijke invloeden. 

 

2. Het stimuleert je spijsvertering

Nog zo’n geweldig voordeel van gember: het stimuleert je spijsvertering en helpt bij een opgeblazen gevoel. Te veel kroketjes gegeten tijdens de feestdagen? Je hoeft geen knopje open te zetten van je broek want gember zorgt ervoor dat je opgeblazen gevoel als sneeuw  voor de zon verdwijnt! 😉

 

3. Het helpt goed bij misselijkheid 

De vele gezondheidsvoordelen van gember zijn al vaker onderzocht en zelfs wetenschappelijk bewezen. Zo ontdekten Amerikaanse wetenschappers dat gember helpt tegen verschillende soorten misselijkheid (zoals reisziekte, ochtendmisselijkheid bij de zwangerschap…) Dit komt door het stofje gingerol dat in gember zit. Het bestanddeel heeft een maagversterkende werking want het zorgt ervoor dat je meer speeksel aanmaakt waardoor je voedsel beter verteerd kan worden.

Let wel op: als je zwanger bent raadpleeg je best eerst je arts omdat een grote hoeveelheid gember wordt afgeraden. 

de gezondheidsvoordelen van gember (1)

 

4. Gember verlaagt je slechte cholesterol 

Een te hoge cholesterol is niet goed omdat het kan leiden tot hart-en vaatziekten. Om je cholesterolniveau op peil te houden is een gezonde levensstijl belangrijk en gember past volledig binnen een gezond voedingspatroon! Uit onderzoek blijkt dat gember je cholesterol verlaagt. Wat denk je, dat extra kopje koffie per dag toch maar vervangen door een tas gemberthee? 

 

5. Het zorgt voor een reiniging van je lichaam

Gingerol, het actieve stofje in gember, is een krachtige antioxidant die je lever ondersteunt bij de natuurlijke reiniging van het lichaam. Je lichaam is in staat om zichzelf te reinigen maar na de feestdagen bijvoorbeeld kan je het lichaam extra ondersteunen bij dit proces. 

 

6.  Gember werkt ontstekingsremmend

Gember is gekend als een krachtige ontstekingsremmer. Wist je dat chronische ontstekingen vaak de oorzaak zijn van veel ziektes?  Het stofje gingerol remt deze ontstekingen en kan zelfs spierpijn of hoofdpijn verzachten. Uit studies blijkt ook dat het zeer goed kan zijn bij artritis & reuma en dat het menstruatiepijn kan verlichten. 

7. Het helpt bij het vermageren

Gember bevat weinig calorieën (62 per 100g) en zit boordevol gezonde stoffen die je spijsvertering versnellen. Hierdoor helpt het om je metabolisme te verhogen en stimuleert het de vetverbranding. Wat extra kilotjes verliezen in het nieuwe jaar? Drink dan eens wat meer gemberthee om je lichaam te ondersteunen. 

 

8. Zorgt voor een frisse adem

Last van zo’n vervelende ochtend-adem, en durf je daarom ‘s ochtends niemand aan te spreken? Geen probleem, drink een kopje gemberthee en je probleem is direct opgelost! Het reinigt je gehemelte waardoor je mond weer volledig fris is. 

Onze Ginger Lemon thee is verkrijgbaar via de webshop 

Bij Blend Tea mengen we theeblaadjes met fruit en kruiden. Onze 100% natuurlijke theeblends dragen niet alleen bij tot een goede gezondheid, ze zijn ook superlekker. 

Heb je na het lezen van al die voordelen zin gekregen in een kopje gemberthee? Onze Ginger Lemon kan je hier bestellen: https://natuurlijke-thee.be/winkel/ginger-lemon/

 

Nog meer tips nodig? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief, we houden je daar graag als eerste op de hoogte van tips en acties:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here