theesoorten tegen een verkoudheid

 

De winter is in het land en dat wil zeggen: veel theetjes drinken, lekker warm binnen blijven en gezellig samenzijn met familie. Dat zijn de leukste aspecten van de winter, veel minder leuk is de verkoudheid of griep die weer de ronde doet. Ben jij ook diegene die elke winter opnieuw ziek wordt? Het kan je futloos en echt ziek doen voelen… gelukkig zijn er enkele theesoorten/ infusies die je er snel terug bovenop helpen! 

Ginger Lemon

Eigenlijk is gember-citroen geen echte thee omdat het niet afkomstig van de theeplant, maar dat wil niet zeggen dat het minder gezond is. Gember-citroen is een gekende combinatie, het is een klassieker die al heel lang wordt ingezet bij verkoudheid of griep. 

Gember is namelijk een zeer sterke ontstekingsremmer en het heeft anti-bacteriële eigenschappen, hierdoor werkt het enorm goed bij keelpijn. Wist je trouwens dat het je  immuunsysteem een echte boost geeft én dat het enorm goed is voor je spijsvertering? Als je last hebt van maagklachten dan biedt gember ook verlichting. 

Citroen daarentegen zit bomvol vitamine C wat bijdraagt tot een sterk immuunsysteem. De vrucht bevat fytonutriënten die een antioxidantwerking hebben en dus vrije radicalen (schadelijke stoffen) bestrijden. Daarnaast heeft citroen ook een anti-bacteriële werking.

Bij keelpijn drink je best warme dranken zoals thee of soep, omdat deze verlichting bieden en helpen om de slijmpjes op te hoesten. 

Onze Ginger Lemon Thee is verkrijgbaar in de webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/ginger-lemon/

Ginger-Lemon

 

Kamillethee 

Als je flink verkouden bent is het vaak lastig om in slaap te vallen. Die vervelende kriebelhoest of loopneus houdt je ‘s nachts wakker…

Daarom werkt kamillethee zo goed bij een verkoudheid: het wordt al eeuwenlang ingezet als een natuurlijk slaapmiddel omdat het je volledig ontspant. Het werkt trouwens verzachtend voor je keel en de maag. Drink een kopje kamillethee voor het slapengaan, dan zal je veel beter slapen. Doen hé! 

Verkrijgbaar in de webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/milla/

Milla

 

Muntthee

Onze Arabian Nights thee bestaat uit een combinatie van Chinese Gunpowder groene thee en Nanah Munt. Munt is niet alleen erg verfrissend, het verzacht ook je keelpijn en zorgt ervoor dat je luchtwegen terug vrij worden gemaakt. Daarom vind je munt ook heel vaak in hoestdrankjes en keelpastilles, al is thee natuurlijk een veel gezondere optie. 

Verkrijgbaar in de webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/arabian-nights/

Arabian-Nights

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here