thee om langer en gezonder te leven

 

Een nieuw jaar is aangebroken, voor velen hét moment om met een gezonde levensstijl te starten. Misschien wil jij ook wel enkele kilotjes kwijt, of wil je graag gezond leven?

Vorige week las ik een interessant artikel op de website van Het Laatste Nieuws. Theedrinkers zouden volgens onderzoek langer en gezonder leven. Op zich geen ‘nieuws’ want wij weten al langer dat de theeplant boordevol gezonde stoffen zit die het lichaam goed kan gebruiken. 

Maar welke voordelen heeft thee, en welke onderzoeken tonen dit aan? We gingen voor jou op onderzoek uit! 

Deze studies tonen aan dat thee bijdraagt tot een gezond en lang leven

China is hét theeland bij uitstek. Bij een onderzoek van het China- PAR project werden 100.902 deelnemers onderverdeeld in twee groepen: personen die vaak thee drinken (minstens 3 koppen per week) en personen die amper thee drinken (minder dan 3 keer per week.) Deze testpersonen werden erna gedurende zo’n 7.3 jaren opgevolgd. 

En wat bleek? 

  1. Wie regelmatig thee drinkt zou zo’n 15 maanden langer leven. 
  2. Theedrinkers hebben ook zo’n 20% minder risico op een beroerte en 22% minder kans op een beroerte met dodelijk gevolg. 

Uit een andere studie van National University of Singapore blijkt dat je hersenfunctie veel efficiënter is als je elke week 4 koppen thee drinkt, en dat zo’n 25 jaar lang. Wanneer je regelmatig een kopje thee drinkt zou dit je lichaam beschermen tegen achteruitgang van je hersenen naarmate je ouder wordt. 

thee om langer en gezonder te leven (1)

 

Thee beperkt het risico op bepaalde ziektes 

Heel wat verschillende onderzoeken tonen aan dat thee het risico op ziektes zoals hart-en vaatziekten, Alzheimer en kanker kunnen verminderen. Een onderzoek van de Edith Cowan University (ECU) toont aan dat thee vol flavonoïden zit en dat deze stofjes ervoor zorgen dat het risico op deze ziektes kleiner wordt. 

Flavonoïden hebben een ontstekingsremmende werking en ze helpen om de bloedvaten in goede conditie te houden. Daarnaast hebben deze stoffen ook een gunstige invloed op het cholesterolgehalte en de bloeddruk. Hierdoor worden ze in verband gebracht met een lager risico op hartaandoeningen.

 

Nog meer gezondheidsvoordelen 

Thee verlaagt niet alleen de kans op tal van ziektes, het heeft nog heel wat andere gezondheidsvoordelen. Dat zijn er zoveel, daarom sommen we ze kort voor je op. 

  1. Ondersteunt het afslanken 

Thee is naast water een ideale drank tijdens het vermageren. Het zit boordevol antioxidanten (zoals de krachtige antioxidant EGCG), dit stofje boost het metabolisme waardoor je vetverbranding gestimuleerd wordt. 

  1. Het is goed voor de mondhygiëne 

Heb je last van een slechte adem? Groene thee zit boordevol polyfenolen wat de groei van bacteriën remt, hierdoor werkt het goed tegen een slechte adem en houdt het je tandvlees en tanden gezond. 

  1. Het werkt goed tegen stress en slapeloosheid

Bepaalde theesoorten en infusies helpen goed bij stress en slapeloosheid. Let op: als je op zoek bent naar een thee voor het slapengaan, kies dan eentje zonder cafeïne. Een infusie van kamille bijvoorbeeld, want dat wordt vaak gedronken voor het slapen. 

  1. Het helpt tegen maagproblemen

Kruidenthee biedt verlichting bij maag-en darmklachten. Gemberthee werkt ontstekingsremmend en doodt bacteriën waardoor het ideaal is bij darmproblemen. Ook muntthee helpt heel goed, dit werkt verzachtend en gaat gasvorming en een opgeblazen gevoel tegen. Bestel eens een tasje muntthee na het eten op restaurant, zo ervaar je direct de voordelen. 

thee om langer en gezonder te leven (2)

 

Een ruim assortiment 100% natuurlijke thee 

Ben je op zoek naar lekkere thee die ook gezond is?  Via onze webshop bestel je gemakkelijk en veilig jouw favoriete thee. 

We zijn een familiebedrijf met een enorme passie voor thee. Als je bij ons bestelt weet je dat je de lokale handel steunt, en daar zijn wij je enorm dankbaar voor! 

Ontdek ons assortiment: https://natuurlijke-thee.be/

 

Pssst: wil je graag 10% korting op je eerste bestelling?

Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief en krijg direct de kortingscode toegestuurd!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here