Theeworkshop

Ken jij het verschil tussen de verschillende soorten thee? Weet je waarom het water en de temperatuur belangrijk zijn? En ken je de talrijke gezondheidsvoordelen? 

Dit zijn slechts enkele zaken die aan bod komen in onze theedegustatie. Een theeworkshop is de ideale activiteit met collega’s of vrienden omdat: 

 • Het een gezellige activiteit is waar je samen rond de tafel kruipt. 
 • Je thee ontdekt met al je zintuigen. Na de degustatie zal je volledig anders kijken naar thee.
 • Het niet alleen gezellig is maar ook enorm leerrijk.  Theesommelier Paul neemt je mee op ontdekkingsreis en dompelt je helemaal onder in de wondere wereld van thee. 

De degustatie starten we met een lekker glas home made ice tea, een bundeltje met info over thee en het verloop van de workshop. Daarna proeven we in totaal 8 verschillende soorten thee, waarbij we telkens dieper ingaan op bepaalde aspecten. 

Theedegustatie Sint-niklaas

8 theesoorten op een rij 

 1. We starten met de eerste thee waar we dieper ingaan op het belang van temperatuur van het water en de infusietijd. Je kan een geweldige thee hebben, maar als de temperatuur en de infusietijd niet juist zijn, dan beïnvloedt dit het resultaat.
 2. Bij de tweede thee gaan we dieper in op wat thee nu eigenlijk is en waarom een infusie geen thee is. 
 3. Daarna vertellen we je bij de derde thee meer over onze kwaliteitskenmerken en bedrijfsgeest.
 4. Bij de vierde thee komen de vele voordelen van thee voor geest en lichaam aan bod. Dat thee gezond is weet iedereen maar weet je ook exact waarom thee zo gezond is? 
 5. Tijdens thee nummer 5 is het tijd om de verschillen te bespreken van de eerste en tweede zetting. Veel mensen weten dit niet, maar je kan thee gewoon hergebruiken. 
 6. Bij de zesde thee gaan we de foodpairingtoer op: we proeven thee met een hapje. Thee is de nieuwe wijn, je kan het met heel wat gerechten combineren. 
 7. De zevende thee gaan we effectief ontleden, we kijken wat er in de thee zit.
 8. We nemen afscheid met de achtste thee en bieden de mogelijkheid om direct aan te kopen. 

Bij elke thee gaan we ook de geur en smaak bespreken en uitgebreid proeven. We geven je heel wat tips & tricks voor het perfecte kopje thee, zodat jouw theemoment een intense beleving wordt. 

Geschenk 

Elke deelnemer krijgt een glazen mok cadeau om nog meer genot te halen uit de thee-ervaring. 

Glazen mok thee

Praktisch

We houden het graag kleinschalig zodat alles in een beperkt gezelschap gebeurt. Onze theedegustatie kan je reserveren vanaf minimum 6 personen en maximum 10 personen. 

In totaal proeven we 8 verschillende theeën en 1 ice tea. Na afloop is er steeds de mogelijkheid om vragen te stellen.

Prijs voor dit alles is €11,95 per persoon, te betalen op voorhand (voor de degustatie plaatsvindt.)

Graag een theedegustatie boeken? Stuur een mail via info@blendtea.be ten minste 2 maand voor je de degustatie wilt bijwonen.

Meer informatie vind je ook hier: https://natuurlijke-thee.be/thee-degustatie-workshop/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here