Thee uit de supermarkt_ is dit wel gezond_

Dat thee gezond is weten we allemaal. Steeds meer mensen vervangen hun kopje koffie door een tas thee omdat ze de gezondheidsvoordelen van het warme drankje ontdekken.

Dat kunnen wij alleen maar toejuichen! Maar wist je dat niet alle thee even gezond is? Er zijn grote verschillen tussen merken en volgens onderzoek blijkt dat heel wat producten schadelijke stoffen bevatten. Wij gingen voor jou op onderzoek uit.

Schadelijke stoffen in supermarkt-thee

In de rekken van de supermarkt vind je heel wat verschillende merken thee. De grote internationale merken verkopen hun thee als natuurlijke thee voor een gezonde levensstijl. Maar uit een onderzoek van het Franse consumentenmagazine 60 Millions de Consommateurs blijkt dat heel wat van de grote merken schadelijke stoffen bevatten.

Pesticiden en kunstmatige toevoegingen

Een recente studie toont aan dat de meeste thee niet gewassen wordt, daardoor komen de pesticiden waarmee ze de theeplant besproeien direct in je theekopje terecht. Daarnaast wordt er aan heel wat thee nog een kunstmatige geur of smaak toegevoegd, en dan kan je niet meer spreken van natuurlijke thee. Door de kunstmatige toevoegingen verdwijnt de meest pure vorm van thee en zijn de gezondheidsvoordelen dus veel kleiner.

Wanneer er synthetische stoffen toegevoegd zijn aan de thee, dan zegt dit veel over de kwaliteit van het merk. De grote merken voegen extra stoffen toe om de kwaliteit van de thee te verbloemen, kijk dus altijd de ingrediënten van jouw favoriete thee na. Deze merken scoorden slecht: Twinning, Kusmi Tea en Lipton.

Suiker in thee

Uit een onderzoek van de Keuringsdienst van Waarde, een Nederlands consumentenprogramma, bleek dat heel wat grote merken suiker toevoegen aan hun thee. Dan denk je dat je als consument echt goed bezig bent, maar eigenlijk drink je gewoon puur suiker in een kopje!

Lipton kwam slecht uit de test, kijk eens goed naar de etiketten van Lipton, dan zie je hoeveel suiker ze toevoegen aan de zakjes. Bij Blend Tea voegen we geen suiker toe aan onze theeblends en onze home made shaken ice tea bevat 50% minder suiker dan de commerciële ijstheemerken. Deze ice tea bestaat uit natuurlijke vruchtensuikers en is dus veel gezonder dan de suikerrijke ice tea’s.

Het belang van het zakje en de verpakking

Naast de inhoud is de verpakking ook belangrijk. Ze zeggen vaak dat losse thee gezonder is dan theezakjes maar dat moeten we toch even nuanceren.

Losse thee is zeker niet gezonder dan een theezakje, het hangt af van de verpakkingsmaterialen die gebruikt zijn. Heel wat merken gebruiken theezakjes van plastic (PET, nylon of PLA) deze kunnen niet bij het GFT afval. Bij Blend Tea gebruiken we biologisch afbreekbare zakjes afkomstig van organisch materiaal, die ultrasoon gezegeld zijn zodat de kwaliteit van de thee niet beïnvloed kan worden.

Waarom Blend Tea?

Bij Blend Tea kiezen we enkel voor de beste natuurlijke ingrediënten. Onze natuurlijke blends bestaan uit theeblaadjes en we combineren dit met kruiden, bloemen of planten. Onze thee bevat geen toevoegingen en geen suiker, enkel het beste van de natuur!

Heb je toch een vraag over onze producten of ingrediënten? Stuur dan zeker een mailtje naar info@blendtea.be en we helpen je graag verder!

Wil je onze natuurlijke graag proeven? Onze online winkel ontdek je hier: https://natuurlijke-thee.be/winkel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here