witte thee gezond

Groene thee is gezond, dat lees je overal op het internet en in magazines. Maar over witte thee, daar lezen we toch heel wat minder over. Onterecht want het is volgens bepaalde studies zelfs nog veel gezonder dan groene thee. Gelukkig wint witte thee aan populariteit in Europa, want het is een prachtige soort. Vandaag delen we 10 redenen waarom witte thee zo gezond is.

Wat is witte thee?

Vooraleer we overgaan tot de gezondheidsvoordelen, vertellen we je graag wat meer over de afkomst. Witte, groene en zwarte thee zijn eigenlijk alle drie afkomstig van de Camellia Sinensis, de gekende theeboom. Het type thee wordt bepaald door het proces die de geplukte theeblaadjes vervolgens ondergaan.

Witte thee wordt gemaakt van de jongste knopjes van de theeboom. Deze thee ondergaat amper bewerking en daardoor is het een van de meest pure vormen van thee. Omdat de thee amper bewerkingen ondergaat blijven de meest gezonde stoffen in de blaadjes bewaard. Zo komen al die pure en gezonde stoffen ook in jouw kopje terecht.

witte thee gezond Camellia Sinensis(1)

 

 

10 voordelen van witte thee

Witte thee heeft zoveel voordelen voor de gezondheid, het zit boordevol antioxidanten, theïne, theanine en EGCG. Antioxidanten en EGCG  (epigallocatechinegallaat) helpen om het lichaam te beschermen tegen vrije radicalen, dit zijn kleine schadelijke deeltjes die verantwoordelijk zijn voor ziektes. We zetten de voornaamste voordelen voor je op een rijtje:

  1. Het werkt goed tegen stress door het aanwezige stofje theanine. Deze aminozuur heeft een kalmerend effect. Een stresserende situatie? Drink dan een kopje thee!
  2. Witte thee kan bacteriën en schimmels bestrijden. Het zou de groei vertragen én het zou helpen bij het genezingsproces van infecties. 
  3. Het zorgt voor een mooie, gezonde huid. Het bevat bepaalde stoffen die huidveroudering tegenhouden en het helpt om beschadigde huidcellen te herstellen.
  4. Witte thee helpt om je bloeddruk onder controle te houden en het verlaagt de slechte cholesterol (LDL).
  5. Er zit weinig cafeïne in thee, deze thee is dus geschikt voor mensen die niet goed tegen cafeïne kunnen. Witte thee draagt bij aan je concentratievermogen en je hebt geen vervelende crash achteraf, wat je bij koffie wel hebt.
  6. De aanwezige flavonoïden dragen bij tot sterke en gezonde botten.
  7. De warme drank stimuleert net zoals groene thee de vetverbranding en het past dus perfect binnen een gezonde levensstijl.
  8. Het is goed voor je immuunsysteem. Zoals hierboven beschreven zit thee vol antioxidanten, dit zijn krachtige stofjes die de vrije radicalen bestrijden.
  9. Witte thee is daarnaast goed voor de gezondheid van de tanden. Bye bye gaatjes en tandplak!
  10. Last but not least: het gaat de strijd aan met ziektes doordat witte thee het immuunsysteem versterkt.

 

De smaak van witte thee

Naast de gezondheidsvoordelen heeft deze thee nog een groot pluspunt: de subtiele smaak kan iedereen bekoren. Witte thee is een thee die bijna iedereen lust. Het heeft een lichte smaak die zeer subtiel aanwezig is. De geur en smaak is licht bloemig en zoet waardoor het voor veel theeleuten een gewaardeerde theesoort is.

Ook beginners kunnen witte thee appreciëren, groene thee heeft een grassige smaak en zwarte thee proeft wat bitter waardoor witte thee een gemakkelijke keuze is voor startende theedrinkers. Daarnaast is witte thee een ideaal lentetheetje, deze theesoort drink je elk seizoen. Of het nu koud is of warm, witte thee zorgt voor ultieme hydratatie én een momentje van ontspanning.

Onze witte thee

Ben je na het lezen van al deze voordelen overtuigd? Ontdek onze White Czar, deze melange bevat een meesterlijk evenwicht van Pai Mu Tan thee, bergamotolie, mandarijn en vanille. Een streling voor de smaakpapillen én het draagt bij tot een uniek theemoment. Laat het heerlijke aroma je omringen en geniet.

Onze White Czar ontdek je hier: natuurlijke-thee.be/winkel/white-czar/

Pssst: volg je ons trouwens als op Facebook of Instagram? We houden je graag op de hoogte van onze laatste promoties!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here