Stressbestrijding op het werk met theeworkshops

Steeds meer mensen krijgen last van burn-outs en een grote dosis stress. Het gevolg? Lichamelijke en psychische klachten zoals hartkloppingen, spanningshoofdpijn, slapeloosheid en dagelijks piekeren. Deze vervelende kwaaltjes zijn volkomen normaal want er wordt veel van ons verwacht. We moeten steeds beter presteren en dat zorgt voor een hoge prestatiedruk.

Als je niet op tijd stop zegt dan ga je over je limiet heen en de gevolgen zijn gekend… Gelukkig zijn steeds meer bedrijven bezig met het welzijn op de werkvloer. Thee speelt hierin een steeds belangrijkere rol, we zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje.

 

Thee is een natuurlijke rustgever

Dat thee gezond is weet iedereen. Het bevat stoffen die goed zijn voor het lichaam, denk maar aan antioxidanten en polyfenolen. Daarnaast bevat de theeplant L-theanine, dt is een aminozuur die je enkel terugvindt in de theeplant Camellia sinensis. Het aminozuur is gekend voor de kalmerende werking, het werkt ontspannend en vermindert stress.

Thee bevat net zoals koffie cafeïne maar er is één voordeel: het aanwezige stofje L-theanine zorgt ervoor dat het gejaagd effect van cafeïne geneutraliseerd wordt zonder de alertheid aan te tasten. Thee verhoogt je alertheid maar zorgt terwijl voor een ontspannend effect.

Doordat thee de alertheid verhoogt en ontspannend werkt, is het goed voor de productiviteit op de werkvloer.

 

Een workshop thee in het kader van stressbestrijding

Blend Tea biedt workshops aan voor bedrijven, hierbij staat thee centraal als moment van rust en ontspanning. We nemen iedereen mee naar de wondere wereld van thee en geven je tips en tricks. We vertellen je hoe je het perfecte kopje thee zet én daarna kan je uiteraard zelf proeven. 

Wil je zo’n workshop aanvragen? Dat kan hier: natuurlijke-thee.be/thee-degustatie-workshop/

 

luxe theedoos Blend Tea

De Luxe theedoos op de werkvloer

Ben of ken je een bedrijfsleider die de voordelen van thee ook wil ervaren op de werkvloer? Sinds maart 2019 bieden wij een nieuwe dienst aan: we bieden onze theedoos en enkele glazen graag gratis aan, je betaalt enkel de inhoud van de doos en een kleine waarborg voor de accessoires. Is de doos leeg? Dan komen wij deze voor jou bijvullen. Zo werken we samen aan welzijn op de werkvloer!

Onze theedoos vind je hier: natuurlijke-thee.be/winkel/luxe-geschenkdoos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here