Thee op het werk

In veel bedrijven staat een professioneel koffiemachine waar collega’s even kunnen ontspannen met een lekker kopje koffie. Aan de koffieliefhebbers is er dus gedacht maar als we het over thee hebben blijkt dit aanbod toch heel wat minder.

Heel wat bedrijven en horeca-uitbaters hebben nog steeds een zeer eentonig en saai aanbod aan theesoorten. Deze thee draagt eigenlijk absoluut niet bij aan de smaak- en geurbeleving, wat juist zo belangrijk is voor het perfecte theemoment. Ja er zijn echt grote verschillen in kwaliteit, alles hangt af van het proces dat de theeblaadjes na het plukken ondergaan. Vandaag geven we je daarom tips en tricks voor het lekkerste kopje thee op het werk!

Kies voor pure kwaliteitsthee

De afgelopen jaren is er toch wat commotie geweest rond thee, want uit een Nederlands onderzoek bleek dat bepaalde supermarktthee vreemde bruine korreltjes bevat. Bruine korreltjes in groene thee, dat zou je niet direct verwachten. Wat bleek: heel wat internationale merken voegen suiker en aroma’s toe aan hun thee zodat deze beter verkoopt.

BlendTea biedt enkel 100% natuurlijke thee aan en mengt theeblaadjes met kruiden, planten en fruit. Hierdoor kunnen we een waaier aan smaken aanbieden. Daarnaast hebben we gedurende het volledige productieproces steeds aandacht voor onze medewerkers en de omgeving. De zakjes zijn biologisch afbreekbaar, BlendTea is dus een goede keuze voor jou en de natuur.

De temperatuur en de tijd

Thee zetten dat is eigenlijk een echte kunst. Jouw kopje thee behandel je best met veel liefde en respect. We krijgen soms de vraag: “thee, is dat niet bitter?” Nee eigenlijk niet, als je jouw thee met de juiste temperatuur en tijd zet.

Elke theesoort heeft een bepaalde temperatuur en tijd van trekken nodig. Kijk dus zeker op het doosje van jouw favoriete theesoort. Heeft jouw kopje thee een bittere of te sterke smaak? Dan heb je de thee waarschijnlijk te lang laten trekken. Daarnaast mag je het water niet kokend op de blaadjes gieten want dan verdorren ze. Dit zorgt voor een bittere smaak en de vele gezondheidsvoordelen gaan hierdoor ook wat verloren.

 

Vind de smaak die bij jou past: luxueuze theedoos voor bedrijven

Het grote voordeel van thee? Er is een smaak voor iedereen: of je nu van groene thee, zwarte of witte thee houdt. Sinds 2019 bieden wij een nieuwe dienst aan: we zetten enkele glazen en onze theedoos in bedrijven. Zij betalen enkel een kleine waarborg voor het materiaal en de inhoud van de doos. Is de doos leeg? Dan komen we deze voor jou bijvullen. Ontdek onze theedoos: natuurlijke-thee.be/winkel/luxe-geschenkdoos/

Zo werken we samen aan extra welzijn op de werkvloer!

luxe theedoos Blend Tea

Heb je nog vragen over onze thee? Of wil je weten wat wij voor jouw bedrijf kunnen doen?

In onze theeworkshop vertellen we je meer over thee op de werkvloer. Vraag jouw workshop hier aan of stuur ons een mailtje via info@blendtea.be

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here