Waer Waters oase van rust

Je kent het gezegde: de ochtendstond heeft goud in de mond. Vroeg opstaan kan echt veel voordelen opleveren! Maar spijtig genoeg zijn we niet allemaal een morning person en veel Belgen hebben vaak eerst één of meerdere tasjes koffie nodig om echt wakker te worden. En dat zorgt voor de nodige energie door de cafeïne, maar daarna krijg je al snel te maken met een dipje. Net daarom drinken wij liever thee voor een goede start van de dag! Het biedt ook de nodige energie, zonder die vervelende dip achteraf. Benieuwd met welke thees wij de dag het liefste starten? Wij maakten een selectie van onze ochtend-favorieten!

Earl Grey

Earl Grey is een van onze absolute favorieten om de dag mee te beginnen. Deze thee is ook echt gekend als ontbijtthee en is supergezond! Earl Grey is een thee op basis van bergamot en deze vrucht heeft tal van gezondheidsvoordelen. Zo verlaagt het cholesterol, uit een onderzoek blijkt dat het net zo effectief zou kunnen zijn als statines die in medicijnen zitten. Statine verlaagt cholesterol, daarnaast bevat bergamot veel polyfenolen, dit zijn krachtige antioxidanten die vrije radicalen bestrijden en op die manier goed zijn tegen bepaalde ziektes. Need we say more? Vanaf nu drinken we allemaal Earl Grey aan de ontbijttafel!

Milla thee (infusie)

Nog zo’n perfect ochtendtheetje is Milla. Eigenlijk geen thee want het is niet afkomstig van de theeplant, maar wel een gezonde infusie op basis van de beste ingrediënten van moeder natuur! Alleen al de zachte geur is heerlijk om ’s morgens mee wakker te worden. De olie van kamille zorgt voor een ontspannende werking, het is een echte feel good infusie! De combinatie van kamille, rozenbottel, sinaasappelschil, citroengras, citroenmirte, hibiscus en Nanah mint is hemels. Het is eerder een zachte thee en daardoor ook perfect als je de dag met een licht ontbijtje start. Kamille staat ook gekend om de pijnstillende werking zoals bijvoorbeeld tegen hoofdpijn. De dag ervoor wat te diep in het glaasje gekeken? Milla to the rescue!

 

Sencha Currant

Groene thee, je leest er wel vaker over op het internet! Vaak wordt het als de meest gezonde theesoort bekeken, het is dan ook supergezond! Onze Sencha Currant bestaat uit Sencha groene thee, Oolong thee, rode bessen en vanille. Sencha is een van de meest populaire groene thees in Japan en het heeft ook weer superveel gezondheidsvoordelen! Dat wisten de Japanners al veel langer dan ons, vroeger werd groene thee als medicijn gedronken. Groene thee wordt niet gefermenteerd waardoor de gezonde natuurlijke stoffen niet verloren gaan. Het zit boordevol vitamines, calcium, aminzozuren, catechines etc. Gezond en lekker!

 

Sweet Almond

Ben je eerder een zoetebek en hou je niet zo van te sterke smaken? Geen probleem, we hebben de perfecte infusie voor jou! Onze Sweet Almond is zoals de naam het al een beetje verklapt echt sweet. Het is een zoete infusie op basis van stukjes appel, kaneel, geroosterde amandelplakjes en hibiscusbloemblaadjes. Ook lekker met een beetje melk. De kleur op zich is al een ware belevenis en de infusie ruikt zo lekker! Omdat onze Sweet Almond geen cafeïne bevat is deze ook perfect voor het slapengaan.

Wat is jouw favoriete thee om de dag goed mee te beginnen? Laat het ons zeker weten of deel het artikel met vrienden op social media! Vanaf nu drinken we allemaal samen lekkere thee aan de ontbijttafel voor de start van een productieve dag. 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here