Waarom thee goed voor je is

Thee gezond? Dat weten we allemaal. De verschillende gezondheidsvoordelen van thee zijn al lange tijd bekend. Heel lang geleden werd thee in het verre Oosten al gebruikt als medicijn, dit omdat zij de voordelen al lang voor ons kenden. Net omdat het zo gezond is lees je er ook veel over in magazines en op het internet. Maar waarom is het nu zo gezond? En zijn er verschillen tussen alle theesoorten? Wij zetten enkele van de belangrijkste ingrediënten en de voordelen op een rijtje!

De theeplant

Alle theesoorten, zwarte, groene, witte en oolong, worden gemaakt van dezelfde plant: de Camellia sinensis. Het is een groenblijvende vertakte struik en de blaadjes kunnen tot wel 35 cm lang worden. Het verschil tussen de theesoorten zit dus in de verwerkingsmethode en niet in de plant. Zo wordt zwarte thee na het plukken en drogen geoxideerd waardoor de zwarte kleur en de smaak ontstaat. Groene thee daarentegen wordt niet geoxideerd en behoudt zo de groene kleur. Vaak lees je dat groene thee gezonder is dan zwarte thee omdat het meer antioxidanten zou bevatten. Dit is absoluut niet waar, deze twee soorten zijn even gezond maar bevatten gewoon een verschillende samenstelling. Tijd om de verschillende stoffen onder de loep te nemen!

 

Al het goeds van moeder natuur

Thee zit boordevol gezonde superstoffen. En nee, dat is absoluut niet overdreven! Je drinkt het warme drankje dus niet enkel voor de smaak, het is ook gewoon heel erg goed voor je! Om het iets gemakkelijker te maken, hebben we een lijstje met alle goede stoffen én hun voordelen voor de gezondheid. De hoeveelheid stoffen is wel afhankelijk van de theesoort.

1. Polyfenolen

Alle soorten thee bevatten polyfenolen, dit zijn chemische verbindingen die aangetroffen worden in planten. Het kan zijn dat je nog nooit van polyfenolen gehoord hebt, maar het zijn eigenlijk gewoon antioxidanten. Antioxidanten bestrijden vrije radicalen en zouden zo de strijd tegen hart- en vaatziekten en kanker kunnen helpen. Al is daar nog meer onderzoek voor nodig, maar het staat wel vast dat polyfenolen echt heel gezond zijn! Er zijn verschillende soorten polyfenolen, elk met hun eigen specifieke voordelen. Zo zijn er polyfenolen die goed zijn voor ontstekingen, de stofwisseling, het immuunsysteem en dergelijke.

2. Flavonoïden

Flavonoïden zijn een groep van polyfenolen aangetroffen in voornamelijk groene en zwarte thee. Dit zijn krachtige antioxidanten waarvan de hoeveelheid afhangt van de theesoort. Zo heb je in groene thee vooral veel catechines (familie van de flavonoïden). Flavonoïden zouden beschermen tegen obesitas, hart-en vaatziekten, vormen van kanker en ontstekingen.

3. L- theanine

Naast antioxidanten bevat thee ook L-theanine, een aminozuur dat bekend staat om zijn kalmerende werking. Waarschijnlijk heb je na je kopje thee ook weleens een ontspannen gevoel ervaren en dat komt door het aanwezige L-theanine in de thee. Dit aminozuur is al vaak onderzocht en het blijkt een wondermiddel te zijn! L-theanine zou de aanmaak van alfagolven in de hersenen stimuleren, dit zorgt voor een ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het ook een positieve impact op neurotransmitters waaronder GABA, dopamine en Serotine, allemaal stoffen die zorgen voor een reactie van het lichaam bij stress. Naast het gevoel van welzijn verlaagt het ook de bloeddruk en zorgt het ervoor dat je beter kan slapen. Een kopje thee voor het slapengaan is dus zeker een goed idee!

4. Kruiden, bloemen en fruit

Thee bevat dus gezonde stoffen die er van nature al inzitten, maar bij BlendTea voegen we daarnaast ook lekkere kruiden, bloemen en fruit toe aan alle theeblends. Die combinatie zorgt voor een hemelse smaak en maakt het nog gezonder! Ontdek ons wellnesspakket: Deze bevat de Relax, Detox, Digestive en Regularity thee, elk met hun eigen goede eigenschappen. Zo bevat de detox thee naast antioxiderende groene thee ook heermoes, brandnetel, paardenbloem en vlierbessen. Deze ingrediënten zijn gekend om hun reinigende eigenschappen en de combinatie bevordert het natuurlijk ontgiftingsproces.

Heermoes

Gezondheidsvoordelen

Omdat thee echt goede stoffen bevat heeft het ook tal van gezondheidsvoordelen! Het zijn er te veel om op te sommen, maar we delen graag enkele van de belangrijkste gezondheidsvoordelen met jullie!

Het is goed voor de huid

Als je weet dat ons lichaam voor 60% uit water bestaat, dan weet je ook dat het belangrijk is om te hydrateren. Zeker bij dit warme weer! Thee kan een positieve invloed hebben op huidaandoeningen zoals eczeem, psoriasis en droge huid omdat het zorgt voor een goede hydratatie. Naast huidverzorging verzorg je de huid uiteraard van binnenuit en dat doe je het beste met thee.

Het verlaagt de bloeddruk

De flavonoïden in thee beschermen het hart en helpen bij een te hoge bloeddruk. Daarnaast helpt het ook om de cholesterol te verlagen. Het risico op hart-en vaatzieken wordt ook lager als je op regelmatige basis thee drinkt.

L-theanine helpt tegen stress

Doordat er L-theanine in thee zit helpt thee om te ontspannen. Het werkt rustgevend en kan zo ook tegen stress helpen. Je kiest in stresssituaties dus best voor een kopje thee in plaats van koffie, want koffie zal je alleen maar meer opjagen!

Een gezond gebit!

Doordat thee catechines bevat gaat het ook tandbederf tegen. Dit is een antioxidant die bacteriën doodt en zo ook bijvoorbeeld goed is tegen keelontstekingen!

Natuurlijk zijn er nog tal van andere voordelen. Zo helpt thee om je metabolisme te versnellen en helpt het ook voor sterkere beenderen. Daarnaast is thee ideaal om te vermageren omdat het geen calorieën bevat en heeft het een positieve invloed op de lever. Alleen maar voordelen dus.

Nieuwe blend: Ginger Lemon!

Bij BlendTea blijven we voortdurend vernieuwen en met trots mogen we jullie onze nieuwste blend voorstellen: Ginger Lemon!

Onze nieuwe theeblend smaakt hemels door de combinatie van gember en lemon. Gember is gekend omwille van de goede werking bij spijsverteringsproblemen. Na het eten is een tasje Ginger Lemon dus ideaal om zo de spijsvertering te ondersteunen! Ontdek onze Ginger Lemon hier: natuurlijke-thee.be/winkel/ginger-lemon/

ontdek onze nieuwe thee ginger Lemon

Ontdek onze natuurlijke thee in de webshop: natuurlijke-thee.be/winkel

 

Wil je graag 10% korting op je eerste bestelling?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! De kortingscode wordt direct toegestuurd en we houden je op de hoogte van de laatste acties en nieuwtjes.

Schrijf je in:

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here