Gezond de zomer in met een detox

Detoxen is d hype van de laatste jaren. De zomer is in aantocht en dan komt een grondige reiniging van het lichaam uiteraard wel van pas! We willen allemaal werken aan een fit lichaam en een gezonde levensstijl. Maar spijtig genoeg wordt er zoveel geschreven over detoxen en spreken artikels elkaar vaak tegen. Wat moet je dan juist geloven? Werkt detoxen nu echt n hoe doe je het? En is er een verschil tussen detoxen en teatoxen? Wij vertellen je er vandaag alles over op de blog!

 

Een detox: wat is het nu net?

Detoxen, ook wel ontgiften, omvat verschillende manieren waarmee je het lichaam helpt om afvalstoffen en gifstoffen te verwijderen. Het lichaam wordt voortdurend blootgesteld aan slechte stoffen uit onze omgeving, denk maar aan luchtvervuiling en slechte stoffen in voeding. Met een detox ga je jouw lichaam aan een grondige reinigingsbeurt onderwerpen.

Soorten detox

Er bestaan verschillende methoden om te detoxen, denk bijvoorbeeld aan detoxkuren, en darmspoelingen. Er zijn wel grote verschillen, bepaalde programma’s zijn zeer extreem, terwijl andere detox-methodes de gezonde levensstijl ondersteunen. Bij extreme detoxprogramma’s eet je geen vast voedsel, maar drink je gedurende een bepaalde periode enkel sappen, soepen of thee. Deze kuren beloven meer energie, een mooiere huid en soms gewichtsverlies. Maar werkt dit echt en is dit wel gezond?

 

Zelfreinigend proces van het lichaam

Laat ons eerst dit duidelijk maken: ons lichaam heeft eigenlijk zelf al een natuurlijk afvalverwerkingssysteem. De lever is het belangrijkste ontgiftingsorgaan en samen met de nieren, longen en huid zorgt dit ervoor dat afvalstoffen verwijderd worden. Daarom is een extreme detox waarbij je enkel op soepen of sappen leeft niet nodig, omdat het lichaam zichzelf reinigt. Daarnaast kan dit zelfs gevaarlijk zijn, omdat je op die manier niet genoeg verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt. MAAR een detox kan naast gezonde voeding wel een gezonde levensstijl ondersteunen. Het is dus aangeraden om detox-thee te drinken om zo het reinigen te ondersteunen.

 

Detoxen en teatoxen: het verschil

Je hebt waarschijnlijk ook wel van teatoxen gehoord! Bij een teatox drink je een bepaalde thee om zo jouw gezonde levensstijl te ondersteunen. Dit is veel gezonder dan een extreme detox. Bij het extreem detoxen krijg je namelijk nauwelijks of geen voedingsstoffen binnen omdat je enkel op sappen of soepen leeft. Dit is heel ongezond en kan zelfs gevaarlijk zijn voor de gezondheid. En een evenwichtig voedingspatroon is uiteraard super belangrijk!

Ons lichaam heeft zoals eerder aangehaald zelf een intern reinigingssyteem,maar je kan dit wel een handje helpen met een speciale detox thee. Deze thee zit boordevol krachtige kruiden die erom gekend zijn het ontgiften te bevorderen. Als je gezond eet en daarnaast detox-thee drinkt, dan zal je wel de gezondheidsvoordelen ervaren en de reiniging ondersteunen!

 

Onze wellness thees

We hebben bij BlendTea zelf een uitgebreid assortiment aan gezonde thees in onze wellness-collectie. Zo hebben we een speciale detox thee boordevol goede ingrediënten die gekend zijn voor hun gezondheidsvoordelen. In onze detox-thee zit bijvoorbeeld paardenstaart, groene thee, kamillebloem, kurkuma, brandnetel, mariadistel en vlierbloesem. Die precieze combinatie zorgt voor de krachtige werking.

Ook onze andere wellness-thees waaronder de Relax, Regularity en Digestive zijn perfect om een gezonde levensstijl te ondersteunen. Ze hebben elk hun eigen voordelen, waardoor je fit de zomer in gaat! Meer informatie over onze gezonde wellness-thees vind je hier: gezonde-thee.be/gezond/

 

Voor welke thee kies jij? Laat het ons even weten!
PS: volg BlendTea ook eventjes op Facebook en Instagram! Zo houden we je op de hoogte van onze laatste acties en promoties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here