thee en chocolade_ een match made in heaven

Dat thee en chocolade goed samengaan is algemeen bekend. De twee vormen een perfect paar als het op smaak aankomt. En april is uiteraard het perfecte moment om deze prachtige smaken te ontdekken, want het is weer Pasen! Het weekend van Pasen is de paashaas even in het land én tovert hij met zijn paaseitjes een lach op het gezicht van véél kinderen. Tuurlijk is het ook het ultieme moment voor mama en papa om eens uitgebreid te brunchen! En dan komt zo’n lekker kopje thee en heerlijke chocolade natuurlijk van pas.

Maar waarom gaan thee en chocolade nu zo goed samen? En welke thee drink je bij welke soort chocolade? Twee vragen waar wij je vandaag een antwoord op geven!

 

Gelijkwaardige eigenschappen

Chocolade en thee delen veel soortgelijke kenmerken. Zo hebben ze beiden bloemige, fruitige en nootachtige aroma’s. De complexe smaakstructuren vullen elkaar perfect aan, maar bepaalde combinaties zijn beter dan anderen.

Door rekening te houden met deze verschillende eigenschappen waaronder de aroma’s en intensiteit, ontdek je welke thee bij welke soort chocolade past. Op die manier gaat er een volledig nieuwe wereld voor je open: de wereld van theepairing.

 

Welke thee bij welke chocolade?

Het is een kunst op zich om de juiste keuzes te maken. Bij een goede combinatie zijn de smaken in evenwicht. Als je wilt bepalen welke thee bij welke chocolade past, kan je zelf thuis beginnen met experimenteren. Begin met een slokje van je favoriete thee, zo bereid je de smaakpapillen al voor op de chocolade. Eet daarna een stukje van de chocolade en zie hoe de twee smaken samengaan. Herhaal dit meermaals en ontdek zelf welke combinaties je het lekkerst vindt.

Er zijn eigenlijk 3 manieren om de juiste combinaties te vinden: het zoeken naar smaken die elkaar aanvullen, contrasteren of versterken.

Aanvullende smaken

Ga op zoek naar thee en chocolade die niet dezelfde eigenschappen hebben, maar elkaar qua smaak aanvullen. Denk bijvoorbeeld aan een honingzoete oolong thee en combineer dit met chocolade met een citrus smaakje.

Contrasterende smaken

Bij deze techniek ga je op zoek naar smaken die een contrast vormen. Ze hebben totaal andere kenmerken maar uit contrasten komen vaak geweldige combinaties. Denk bijvoorbeeld aan een pittige zwarte thee met melkchocolade.

Versterkende smaken

Hierbij ga je op zoek naar thee en chocolade met dezelfde kenmerken. Bijvoorbeeld een nootachtige thee met chocolade die nootjes bevat.

 

Geen zin om zelf te gaan experimenteren? Algemeen passen de volgende combinaties zeer goed bij elkaar:

THEE CHOCOLADE
Nettare d’Africa  
(rooibos thee met een toets van sinaasappel)
Witte chocolade
Truffle Blanc
(Zwarte thee, macadamia noten, cacaonibs, white chocolate bits, vanilla.)
Donkere chocolade
Indian Chai
(Zwarte BOP (Broken Orange Pekoe) thee, kaneel, zwarte peper, kardemom, gember, steranijs en kruidnagel.)
Melkchocolade
Sencha Currant
(Sencha groene thee, Oolong thee, rode bessen en vanille.)
Melk of witte chocolade
Earl Grey
(Zwarte thee, olie van Bergamot, Korenbloem en Calendula bloemblaadjes.)
Donkere chocolade met noten van citrus, of chocolade met fruitstukjes
Pu-erh
(Aardse smaak)
Donkere chocolade met een bloemig aroma

 

 

Onze Truffle Blanc in de kijker

Dat thee en chocolade goed samen gaan, dat bewijst onze Truffle Blanc.
Dit is een overheerlijke combinatie van zwarte thee, vanille, macadamianootjes en witte chocolade. Probeer het eens zelf, wedden dat je na een eerste slokje al niet meer zonder kan?

Ontdek onze Truffle Blanc in de webshop: natuurlijke-thee.be/winkel/truffle-blanc/

Truffle Blanc thee met chocolade

 

PS: volg je ons al op social media? We houden je graag op de hoogte van onze acties op onze Instagram & Facebookpagina.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here