De zomer is nog steeds in het land, en dan kunnen we uiteraard wat zomerse inspiratie gebruiken! Vandaag op de blog iets lekkers uit Zuid-Afrika! Iedereen is wel bekend met rooibos thee, maar wist je dat dit uit Zuid-Afrika komt? vandaag delen we een overheerlijk receptje voor een zomers stoofpotje met rooibos thee!
Wat heb je nodig?
(voor 4 personen)
- 1 kippenbouillonblokje
- 500 gr kipdijfilet
- 4 el plantaardige olie
- 100 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd
- 3 el tomatenpuree
- 500 g cherrytomaatjes
- 2 sinaasappels, in parten
- zeezoutmix
- chili-peper
- 3 zakjes rooibosthee (Nettare d’Africa )
- 300 g basmatirijst
Bereidingswijze
- Verwarm eerst de oven voor tot 180 graden.
- Breng daarna 400 ml water aan de kook en giet het samen met het kippenbouillonblokje in een kan.
- De kip wrijf je in met de zee-zoutmix om daarna in een pan te braden.
- Fruit de sjalotjes mee.
- Roer vervolgens de tomatenpuree door de bouillon en blus hiermee de kip af.
- Voeg de theezakjes toe en zet de pan 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Nu kunnen de cherrytomaatjes en de sinaasappelparten toegevoegd worden.
- Zet de pan nog 20-30 minuten in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de theezakjes uit het gerecht, serveer met de gekookte rijst en geniet. Eet lekker!