Chai latte herfstdrankje recept (1)

Terwijl sommigen nog op een mooie nazomer hopen, hebben wij stiekem al zin in de herfst. Samen gezellig onder een dekentje kruipen, een goede serie op Netflix uitkiezen, de kaarsen aan en een heerlijke kop thee. Meer moet dat niet zijn! De ultieme herfstthee is voor ons ongetwijfeld een heerlijke Indian Chai Latte, het is een kruidige drank die je helemaal opwarmt. Met dit recept tover je in minder dan 5 minuten je eigen chai op tafel. 

Wat is Chai Latte? 

Het is een kruidige drank afkomstig uit India. De vertaling van Chai is ‘thee’. 

De drank staat tegenwoordig bij veel hippe koffiebars op de kaart en er bestaan verschillende recepten. Het originele recept  bestaat uit zwarte thee, kaneel, gember, kardemom en zwarte pepertjes. Onze blend bevat ook nog kruidnagel en koriander zaden voor de ultieme smaak. 

Chai Latte is een origineel alternatief voor koffie of glühwein. Komen er vrienden langs? Verras ze dan zeker eens met deze warme drank, wedden dat ze het verrassend lekker vinden? 

Recept voor het hippe herfstdrankje 

Benodigdheden

  1. Een zakje van onze Indian Chai, verkrijgbaar in onze webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/indian-chai/
  2. Warm water (laat het eerst nog afkoelen na het koken) 
  3. Warme melk
  4. Eventueel wat kaneel en steranijs voor de decoratie. 

Bereiding

  1. Breng het water aan de kook. Laat het eerst even afkoelen en laat daarna het theezakje minimum 3 minuten trekken.
  2. Ondertussen verwarm je de melk samen met wat extra kaneel in een pannetje.
  3. Daarna schuim je de melk op (dit kan via een melkopschuimer of klop het op met de hand.) 
  4. Last but not least: voeg eventueel wat honing toe en decoreer met steranijs.

Chai latte herfstdrankje recept (2)

Met koudere dagen wil je het liefst toch binnen zitten en het extra gezellig maken. We zijn er zeker van dat een kopje Chai Latte je wintertroost biedt, zodat je gezellig en gezond deze aankomende koudere periode doorkomt. 

Onze Indian Chai vind je in de webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/indian-chai/

 

Een tevreden klant aan het woord

“De chai van Blend Tea is mijn favoriet. Gewoon een theezakje, wat warm water, warme melk en nog een beetje kaneel erbij en klaar is kees. Een heerlijke verwarmende drank. Bedankt voor deze top thee!” – Elien V.

10% korting op je eerste bestelling 

Ben je nog niet ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Schrijf je in en ontvang direct een kortingscode voor 10% korting op je eerste bestelling. We sturen je enkel lekkere recepten, nieuwstjes, interessante promoties en tips. 

Inschrijven kan hier: 

 

Veel groetjes
Anuschka en Paul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here