Last van vochtophoping in het lichaam_ Drink thee om het af te voeren

Deze soorten thee helpen bij het afdrijven van vocht

Oh nee, je staat op de weegschaal en er zijn een paar kilo’s bij. Of je hebt last van vochtophoping in je benen en voeten. Het is een teken dat jouw lichaam te veel vocht vasthoudt, en daar hebben we allemaal wel eens last van. Maar hoe komt dit en wat kan je er zelf aan doen? 

Wij weten raad: wist je dat het drinken van thee helpt bij het afvoeren van vocht? We krijgen regelmatig feedback van klanten dat onze thee echt helpt. We vertellen je vandaag waarom jij waarschijnlijk last hebt van vochtophoping en welke theesoorten je kan drinken om van dit probleem af te komen. 

Review thee tegen ophouden van vocht (1)

 

Oorzaken van vocht vasthouden

1. Als je lang staat of zit 

Heb je een bureaujob, of moet je voor je werk lang rechtstaan? Dan worden de kuitspieren weinig gebruikt. Deze spieren zorgen voor een optimale bloedcirculatie en als je ze niet genoeg gebruikt dan ontstaan vochtophopingen. 

Gelukkig is er hier wel een oplossing voor: beweeg genoeg. Woon je dicht bij jouw werk? Ga dan eens af en toe met de fiets of te voet en zorg ervoor dat je tijdens je werk ook regelmatig wat beweegt (neem bijvoorbeeld de trap in plaats van de lift, of haal een extra kopje thee. :-))

 

2. Hormonen (zwangerschap, menstruatie…) 

Dat hormonen op je lichaam een invloed hebben wist je waarschijnlijk al. Maar weet je ook dat vochtophoping vaak veroorzaakt wordt door hormonen? Zo houden vrouwen zo’n 2 weken voor de menstruatie extra vocht vast en is er tijdens een zwangerschap of het gebruik van de pil ook kans op extra vochtophopingen. 

Heb je vaak stress? Cortisol is het hormoon dat in je lichaam wordt aangemaakt als je stress hebt en het zorgt er ook voor dat je meer vocht vasthoudt. Genoeg ontspanning na inspanning is belangrijk om je zowel mentaal als fysiek fit te voelen. 

 

3. Te veel zout in voeding 

Als je te veel zout binnenkrijgt, dan zal je lichaam ook meer vocht vasthouden dan nodig. Dit wil op zich niet zeggen dat je te veel zout toevoegt aan gerechten, het kan ook zijn dat je te vaak bewerkt voedsel eet. Kant-en-klare gerechten en heel wat voedingsmiddelen bevatten vaak een enorme hoeveelheid zout. Vers voedsel is altijd beter!

 

Thee drinken wanneer je te veel vocht vasthoudt

Er zijn nog heel wat oorzaken, maar gelukkig kan je hier zelf iets aan doen. Meer dan de helft van ons lichaam bestaat uit vocht, en het klinkt misschien wat vreemd, maar je moet genoeg drinken als je veel vocht vasthoudt. 

De combinatie van onze Detox thee en Pu Erh geeft samen de beste resultaten omdat ze vochtafdrijvende ingrediënten bevatten. Lees zeker verder want we hebben deze maand een leuke actie voor je klaarstaan!

 

Spa&Wellness Thee - Detox

 

Detox thee 

Onze detox thee zegt het zelf: het reinigt je lichaam. Het bevat antioxiderende groene thee met heermoes, brandnetel, paardenbloem en vlierbessen. Deze thee bevordert het natuurlijk ontgiftingsproces van je lichaam. Daarnaast zit er kamillebloem en sinaasappelschil in, een overheerlijke geur en smaak die je zintuigen prikkelt. 

Je vindt de detox thee in onze webshop: https://natuurlijke-thee.be/winkel/detox/

 

Pu-Erh (1)

 

Pu Erh

Deze theesoort is al lang gekend bij de Chinezen omdat het goed is voor de spijsvertering en het cholesterolgehalte verlaagt. Het heeft een aardse geur en smaakt ook licht naar kokosnoot. Het heeft daarnaast een laag cafeïnegehalte en is een weldaad voor je lichaam en geest! 

Deze blend bestaat uit Chinese Pu Erh thee, kokosnoot essentie en sinaasappelbloesem.

Ontdek het in onze webshop: natuurlijke-thee.be/winkel/pu-erh/

 

Actie: koop 2 doosjes van de Pu Erh en 2 van de Detox thee, dan krijg je 10 zakjes Ginger Lemon thee gratis cadeau! (actie geldig tot eind oktober)

Natuurlijke thee tegen vocht vasthouden

WIl je onze thee uitproberen? 

Als je je inschrijft voor onze nieuwsbrief, dan krijg je bovenop deze actie ook 10% korting op je eerste bestelling in onze webshop. 

Inschrijven kan hier:

Bestellen is veilig en gemakkelijk, heb je toch hulp nodig? Stuur ons dan een mailtje: info@blendtea.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here