Een zomers stoofpotje met rooibos thee

De zomer is nog steeds in het land, en dan kunnen we uiteraard wat zomerse inspiratie gebruiken! Vandaag op de blog iets lekkers uit Zuid-Afrika! Iedereen is wel bekend met rooibos thee, maar wist je dat dit uit Zuid-Afrika komt? vandaag delen we een overheerlijk receptje voor een zomers stoofpotje met rooibos thee!

Wat heb je nodig?

(voor 4 personen)

  • 1 kippenbouillonblokje
  • 500 gr kipdijfilet
  • 4 el plantaardige olie
  • 100 g sjalotjes, gepeld en gehalveerd
  • 3 el tomatenpuree
  • 500 g cherrytomaatjes
  • 2 sinaasappels, in parten
  • zeezoutmix
  • chili-peper
  • 3 zakjes rooibosthee (Nettare d’Africa )
  • 300 g basmatirijst

Bereidingswijze

  1. Verwarm eerst de oven voor tot 180 graden.
  2. Breng daarna 400 ml water aan de kook en giet het samen met het kippenbouillonblokje in een kan.
  3. De kip wrijf je in met de zee-zoutmix om daarna in een pan te braden.
  4. Fruit de sjalotjes mee.
  5. Roer vervolgens de tomatenpuree door de bouillon en blus hiermee de kip af.
  6. Voeg de theezakjes toe en zet de pan 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Nu kunnen de cherrytomaatjes en de sinaasappelparten toegevoegd worden.
  7. Zet de pan nog 20-30 minuten in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwijder de theezakjes uit het gerecht, serveer met de gekookte rijst en geniet. Eet lekker!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here