Bereidingstijd: 1 dag
Voor : 4 PERSONEN
Ingredinten :
- 2 peren doyane of durando
- 50 gr rietsuiker
- 4 soeplepels acicia honing
- 2 dl water
- 20 gr Sweet almond
- 4 soeplepels Griekse yoghurt
- 2 soeplepels granola
Bereidingswijze :
1
Meng water samen met suiker, 2 soeplepels honing en thee en breng dit tot op het kookpunt.
2
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij in een 4 tal stukken. Voeg deze toe in de kookpot gedurende 5 minuten. Van het vuur nemen en laten afkoelen.
3
Minstens 3 uur laten trekken, 1 dl van het sap tot de helft laten inkoken met de resterende honing.
4
Dit sap invriezen en elke 30 a 40 minuten doorroeren met een vork. Na 4 a 5 uur klaar om te serveren.
Smakelijk eten.