thee voor een gezond nieuw jaar

De feestdagen zijn achter de rug en het jaar 2018 is aangebroken. Wij wensen je graag een prachtig nieuw jaar vol mooie momenten. Vaak beginnen veel mensen dit nieuwe jaar met goede voornemens. Je kent het wel: we willen gezonder eten, misschien meer quality time met familie en ons vooral ook goed voelen! Thee kan helpen bij een gezonde levensstijl, maar wat zijn nu de verschillende gezondheidsvoordelen? Wij zetten ze voor jou op een rijtje!

Eerst detoxen maar!

Een nieuw jaar betekent ook vaak: detoxen! Onze detox thee is perfect voor een detox kuur van 7 dagen. Maar wat doet zo’n detoxkuur nu net en wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Onze thee bestaat uit een combinatie van verschillende ingrediënten met antioxiderende en reinigende eigenschappen. Zo zit er bijvoorbeeld heermoes in, equisetum (paardenstaart), brandnetel, groene thee, kurkuma, vlierbessen etc. Dit samen bevordert het natuurlijke ontgiftingsproces.

De geneeskrachtige eigenschappen van heermoes zijn al lange tijd bekend. Het helpt onder andere bij chronische bronchitis, ontstekingen zoals blaasontsteking of ontstekingen van het mondslijmvlies. Daarnaast herstelt en versterkt dit het skelet en gewrichten. Dit kruid wordt ook vaak het beste preventieve middel voor kanker genoemd, dit omwille van de versterkende, weerstand verhogende en bloedzuiverende werking.

 

Meer informatie vind je hier

 

Gewicht verliezen met Pu Erh

Naast het detoxen willen we die extra feestkilo’s toch graag kwijtraken in het nieuwe jaar! Hiervoor is Pu Erh de geschikte thee want het stimuleert de spijsvertering en helpt het cholesterolgehalte te verlagen. In de westerse landen wordt deze thee steeds populairder en dat is natuurlijk geen wonder! Door het lage cafeïnegehalte en de gezonde werking zijn we allemaal overtuigd van de goede eigenschappen voor lichaam en geest.

Naast die goede werking is de smaak en geur ook echt aangenaam. De aardse geur doet denken aan kokosnoot, daarnaast bevat de thee ook sinaasappelbloesem.

 

Onze Pu Erh thee ontdek je hier

 

White Czar voor een stralende huid

Wist je dat onze White Czar thee perfect is voor een gezonde huid? Want een stralende huid start natuurlijk ook van binnenuit! De theeblaadjes van deze thee ondergaan maar twee bewerkingen (verdorren en drogen) en omdat alleen de eerste blaadjes van de plant gebruikt worden is dit ook een dure en delicate thee. Maar de pure smaak kan iedereen bekoren! Deze witte thee wordt ook wel gebruikt om de mooiste creaties van te maken. Denk maar aan de theebloemen, die in het water van bol tot bloem uitgroeien!

Deze theemelange bevat witte Pai Mu Tan thee, bergamotolie, mandarijn, rozenblaadjes en vanille.

 

Ontdek er meer over hier

 

Een oase van rust met Relax en Milla

Af en toe moet je eens tijd nemen voor jezelf. Niets beter dan een rustig momentje met een overheerlijke tas thee. Onze Milla en Relax thee zijn hier geschikt voor. Milla bevat kamille, wat de ultieme ontspanning is voor het lichaam en geest. En zeg nu zelf: in onze drukke maatschappij kunnen we dit allemaal weleens gebruiken!

De olie van kamille bevat eigenschappen die zorgen voor de kalmerende werking. Verder helpt het ook tegen koorts, werkt het pijn- en krampstillend. Het bevat ingrediënten zoals kamille, rozenbottel, sinaasappelschil, citroengras, hibiscus en Nanah mint.

 

Lees meer over onze Milla thee

Ook onze Relax thee is geschikt om tot rust te komen. Het is een echte feel good- thee door de mix van kamille, citroengras, rozenbottel en citroen. Kamille werkt rustgevend, citroengras is een goed middeltje tegen griep, verkoudheid, hoest en koorts. Ook rozenbottel heeft gekende eigenschappen, het helpt tegen vermoeidheid door vitaminetekort, is goed bij een herstel na ziekte of operatie en ondersteunt bijvoorbeeld goed gedurende de zwangerschap en het geven van borstvoeding. Citroenmirte is dan weer goed tegen een verkoudheid!

 

Overtuigd van de goede eigenschappen? Je ontdekt de thee hier!

 

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2018? Laat het zeker weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here