onze favoriete theeboeken

Een goed boek en een kopje thee op een mooie lentedag. Wij kunnen ervan genieten! De voorbije jaren is er al heel wat interessante lectuur verschenen over de geschiedenis van thee, de verschillende soorten en de kunst van het theezetten. Zoveel boeken en zo weinig tijd om ze allemaal te lezen… 🙂 Daarom willen wij je het iets gemakkelijker maken en zetten wij onze favoriete leestips op een rij.

 

De stille kracht van thee

De Stille Kracht van Thee – Ann Vansteenkiste

In De Stille Kracht van Thee laat thee-expert en aromatherapeute Ann Vansteenkiste je kennismaken met de bijzondere wereld van thee. Je leest er meer over het groeiproces van de theeplant, de soorten, kwaliteitscriteria, de producerende theelanden en zelfs de legendes. In deel twee ontdek je alles rond theezetten, zoals het belang van de temperatuur en het bewaren van thee. Ann Vansteenkiste trok door China en bezocht veel theeplantages, het museum van Chinese kruiden en een oud theehuis. Die kennis deelt ze via De Stille Kracht van Thee met iedereen.

Als je op zoek bent naar een volledig overzicht, dan is dit boek een echte musthave!

https://www.bol.com/nl/f/de-stille-kracht-van-thee/35515112/?country=BE

 

Puur thee Veerle Stoffels

Puur Thee – Veerle Stoffels

Veerle Stoffels begon haar carrière in de academische en financiële sector maar al snel ontdekte ze haar passie voor alles wat met thee te maken heeft. Als thee-experte weet ze exact hoe je het perfecte kopje thee zet en wat de vele verschillen zijn tussen de soorten thee.  

Puur Thee wordt omschreven als theebijbel, want je krijgt er echt een overzicht van A tot Z. Het begint met de diverse soorten thee en de theeproducerende landen. Daarna wordt de kunst van het theezetten besproken. In dit boek ontdek je verder het verschil tussen de Chinese en Japanse wijze van theezetten en het geeft een goed beeld van de traditionele theeceremonies. De geschiedenis achter thee is uiteraard interessant, maar in dit boek lees je ook hoe thee tegenwoordig wordt verwerkt in cocktails en drankjes en de vele theebars komen aan bod! Het is een prachtig boek vol mooie illustraties en nuttige informatie die zowel de echte experts als theeliefhebbers zeker weet te verrassen.

 

Thee bij gerechten Kristin van Eetvelt

Thee Bij Gerechten – Kristin van Eetvelt

Thee wordt soms ook wel de nieuwe wijn genoemd. Terecht want jouw kopje thee is niet enkel geschikt tijdens een afternoon tea – onderonsje, eigenlijk past de drank ook bij heel wat gerechten. De kunst is om de smaken goed te combineren. Met Thee Bij Gerechten laat Kristin van Eetvelt je kennismaken met thee en foodpairing. In het boek ontdek je seizoensgebonden gerechten en de theesoorten die perfect samengaan met deze gerechten.

Ben je op zoek naar nog heerlijke combinaties? Op onze blog ontdek je de lekkerste gerechten en vertellen we je welke theesoort exact bij welk gerecht past: http://blog.natuurlijke-thee.be/

 

Blendtea e-book

Het Blend Tea e-book

Last but not least: het Blend Tea e-book!  Een tijdje geleden schreven wij een volledig e-book over onze theesoorten, het productieproces en hoe je het perfecte kopje thee zet. En dit e-book is volledig gratis! Download het e-book gratis via deze link:

https://natuurlijke-thee.be/tips-tricks/?fbclid=IwAR1st-U92TuscJgDUAv8980GM6NMSzyVuSmqyDfGRN6t-oagsoajaq__ZGs

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Volg ons dan zeker op Facebook/ Instagram of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Groetjes,
Paul en Anuschka

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here