Theeworkshop Belgie - Blend Tea

Thee zetten is een ware kunst, dat wisten de Japanners al veel langer dan ons. Theesommeliers gaan er lang in de leer bij de echte meesters die de kunst perfect beheersen. Al jaren maakt thee deel uit van de traditionele Japanse theeceremonie, waar de theemeester gasten verwelkomt in het theehuis. Zo’n ceremonie is echt een unieke ervaring!

Is Japan wat ver voor jou? Geen nood, Blend Tea brengt de lekkerste thee naar jou. Via onze workshops laten we iedereen graag kennismaken met de wondere wereld van thee!

Sweet Almond blend tea

Van het perfecte kopje tot het degusteren

Elke workshop starten we met een aperitiefje, uiteraard geen alcohol maar een lekker glas thee. Gasten maken kennis met onze Sweet Almond en drinken deze uit een wijnglas, wat voor de ultieme beleving zorgt. Op deze manier komt de smaak en geur optimaal vrij.

Na het welkomstaperitief is het tijd om thee te proeven. We presenteren je 8 verschillende soorten en we proeven zowel de eerste als tweede zetting. Wist je dat thee meerdere keren gebruikt kan worden? Veel mensen smijten theeblaadjes na één gebruik al weg en dat is zonde. De meerderheid vindt de tweede zetting nog lekkerder, er is wel degelijk een groot smaakverschil tussen de twee zettingen. Thee ontdek je met al jouw zintuigen: proef, ruik en verwarm je aan jouw glas.

Tijdens de workshop vertellen we je ook meer over het proces van theezetten en de geuren en smaken die zich ontwikkelen. Net zoals je in wijn verschillende smaakprofielen kan ontdekken, ontdek je bij thee de vele mooie verschillen tussen de soorten.

 

Glas versus porselein

Thee degusteren, dat doe je eigenlijk in een theeglas. Veel theedrinkers drinken hun dagelijks kopje thee uit een porseleinen tas maar voor de ultieme theebeleving drink je het uit een glas. Tijdens de workshop ontdek je het belang van glas én je leert alles over het belang van water, de infusietijd en de benodigdheden.

 

Teambuilding voor bedrijven of onder vrienden

Onze workshop is de perfecte teambuilding- activiteit of een leuke activiteit onder vrienden. Inschrijven kan al vanaf 8 personen met een maximum van 25 personen per degustatie. Na het degusteren kan de thee aangekocht worden, je geniet van extra korting, krijgt een mooi geschenk en elke deelnemer krijgt een gebundeld overzicht van de degustatie.

Duurtijd : +/- 2 uur

Kostprijs : € 9,95 / persoon

 

Vraag vrijblijvend jouw workshop aan via deze link:  https://natuurlijke-thee.be/thee-degustatie-workshop/

Mooie theemomenten, daar klinken we op!

Groetjes Anuschka en Paul

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here