Januari is voor veel mensen het ultieme moment om aan een gezonde levensstijl te werken. Cliché of niet, we kunnen ons vaak niet aan die goede voornemens houden. Het resultaat? Die gezonde levensstijl maakt weer plaats voor die ongezonde eetgewoontes. Daarom helpen we je graag op weg, onze detox-thee is ideaal om een gezonde levensstijl te ondersteunen. Vandaag vertellen we je waarom deze zo gezond is!

Detox: een thee die het lichaam reinigt

Je hebt er waarschijnlijk ook wel eens iets over gelezen: volgens tal van online bronnen bestaan er detox-sappen en detox-thees waarmee je het lichaam grondig reinigt.

Hier zit deels wel waarheid in, maar je moet zeker niet alles geloven. Zo beweren deze merken dat je gedurende een bepaalde periode alleen maar thee of sap mag drinken, je leeft dus op een strikte sappenkuur. Hierdoor krijgt je lichaam absoluut niet de juiste stoffen binnen en dit kan zelfs gevaarlijk zijn.

Onze detox-thee is anders: je drinkt deze thee ter ondersteuning van je gezondheid. Ons lichaam heeft zelf een reinigingsproces, maar je kan het lichaam wel ondersteunen tijdens dit proces. Dat is exact wat onze thee doet, het lichaam ondersteunen en helpen bij de reiniging. Onze detox-thee ontdek je hier: natuurlijke-thee.be/winkel/detox/

Ingredinten

Deze groene thee bevat heermoes, brandnetel, paardenbloem en vlierbessen, ingredinten die gekend zijn omwille van de reinigende werking.

Heermoes

Wist je dat dit een van de oudste planten op aarde is? En toch is het een relatief onbekend kruid. Eigenlijk verdient heermoes zeker meer aandacht, want het is rijk aan foliumzuur, verschillende vitamines, kalium, calcium, fosfor en magnesium.

Heermoes heeft tal van gezondheidsvoordelen:

 • Het wordt gebruikt om kraakbeen, pezen, huid, haar en nagels te versoepelen en herstellen.
 • Heermoes wordt door de reinigende werking vaak gebruikt bij een blaasontsteking en nierbekkenontsteking.
 • Het kruid verhoogt de weerstand en werkt versterkend.

Brandnetel

Brandnetel is ook wel gekend als de Urtica dioica en werd al in de middeleeuwen gebruikt omwille van de heilzame werking. Zo zit het boordevol mineralen, kalium, calcium, vitaminen, histamine, chlorofyl en mierenzuur.

Brandnetel is onder andere goed voor:

 • het voorkomen van nierstenen en blaas-of urinewegproblemen. Het is een vochtafdrijvend middel en uit onderzoek blijkt dat brandnetelthee de giftige stoffen in de urinewegen wegspoelt en daardoor wordt het vaak ingezet als behandeling voor infecties.
 • Brandnetelthee biedt ook verlichting bij indigestie, gasvorming en misselijkheid.
 • Het is een natuurlijke pijnstiller die spierpijn bestrijdt.

Paardenbloem

Paardenbloem ken je waarschijnlijk ook wel onder de naam van pissebloem of zevendistel. In de lente kleuren deze bloempjes de weides vaak volledig geel. Wist je dat het perfect eetbaar is en dat het vol gezonde stoffen zit? Het bevat heel wat fytosterolen en vetzuren waaronder olenezuur, palmitinezuur, linoleenzuur en linolzuur. Daarnaast bevat het ook tannines, flavonoden, mineralen, calcium en veel verschillende vitaminen.

Paardenbloem heeft de volgende gezondheidsvoordelen:

 • Het zit boordevol fytonutrinten en deze helpen gifstoffen te verwijderen waardoor ze heel goed zijn voor de lever.
 • Het is goed voor de spijsvertering en werkt goed bij maagaandoeningen en tegen constipatie.

Vlierbessen

Last but not least: vlierbessen. De vlierbes kent al een heel lange geschiedenis, zo zijn er zelfs pitten van deze bes teruggevonden uit het stenen tijdperk. Daarnaast dacht het Germaanse volk dat deze struik heilig is en werd het gewijd aan de god Thor. Deze struik beschermde het volk tegen heksen en geesten. Wist je dat de geneeskrachtige werking van deze bes al bestudeerd en beschreven werd door verschillende geleerden waaronder Hippocrates en Plinius?

Vlierbes bevat een groot gehalte aan tannines, vitamine A, B en C, aminozuren, carotenoden en bio-flavonoden.

De vlierbes bevat heel wat voordelen:

 • Het versterkt het immuniteitssysteem, het helpt goed bij een verkoudheid, griep en om de luchtwegen vrij te maken.
 • Daarnaast werkt het goed bij astma en diabetes.
 • Vlierbes beschermt het lichaam tegen slechte cholesterol en heeft dus een gunstige invloed op het hart.

Wil je onze detox-thee graag proberen? Bestel jouw doosje hier: natuurlijke-thee.be/winkel/detox/

Benieuwd naar meer? Volg Blend Tea zeker op Facebook en Instagram, daar delen we de laatste nieuwtjes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here