Wanneer je aan thee denkt, dan denk je waarschijnlijk aan een theezakje in een dampend kopje water. Helemaal correct, maar thee is eigenlijk hl veelzijdig en bovenal supergezond! Er bestaan zoveel verschillende theesoorten met uiteenlopende smaken en geuren. Naast het drinken van een kopje thee, kan je het door dat uitgebreide smakenpalet ook verwerken in gerechten!

Op onze blog delen we daarom regelmatig nieuwe receptjes waarmee je zelf in de keuken aan de slag kan. Vandaag zijn dat drie zondagse recepten waardoor je op en top van deze dag geniet!

 

Ijs van groene thee

De weergoden zijn ons goed gezind, volgende week genieten we van warme zomerse temperaturen tot zo’n 26 graden. Zet die winterkost dus nog maar even aan de kant, met zo’n mooi weer eten we lekkere zomerse gerechten. Kan je ook wat afkoeling gebruiken? Dan is dit ijs van groene thee echt iets voor jou.

Benodigdheden

  • 6 zakjes groene thee ( onze Japanse Cherry is bijvoorbeeld ideaal!)
  • 2 eidooiers
  • 1 vanillestok
  • 1 eetlepel fijne suiker
  • 265 ml room
  • 100 gr fijne suiker
  • 280 ml melk
  • 2 eetlepels kokend water

Bereiding

  1. Voeg de theezakjes toe aan kokend water, samen met 1 eetlepel suiker.
  2. Neem een pan en breng het vanillestokje samen met de melk aan de kook. Giet daarna dit mengsel over de thee en laat het vijf minuutjes staan.
  3. Klop de eidooiers samen met 60 gram.
  4. Zeef de melk en voeg deze toe aan de eidooiers. Doe het mengsel daarna in een kom en blijf roeren op een middelhoog vuur.
  5. Laat het mengsel afkoelen en voeg de opgeklopte room toe.
  6. Giet het mengsel in een ijsmachine, laat zo’n 30 minuten draaien tot het een stijve massa is. Giet het dan in een doos en zet het in de vriezer.

Et voila : jouw thee-ijs is helemaal klaar!

 

Chai koekjes

Voor diegenen die stiekem al naar de herfst uitkijken hebben we ook een recept. Wanneer de blaadjes van de bomen vallen is het weer tijd voor warme drankjes die ons helpen om die koudere periode te overleven. Een van die typische herfstdrankjes is chai thee, de naam ‘chai’ betekent letterlijk thee. Het wordt gemaakt metthee, melk, kruiden en suiker n de specerijen zorgen vaak voor die lichte pittige afdronk. Een ideale opwarmer tijdens koudere dagen die er binnenkort weer aankomen!

Onze Indian Chai thee bevat een mengsel van zwarte thee, kruidnagel, stukjes gember, koriander zaden en kaneel. Chai kan je in veel verschillende gerechten gebruiken, zoals voor chai koekjes bijvoorbeeld.

Benodigdheden voor 20 koekjes

  • 2 eetlepels chai thee, onze chai is hier verkrijgbaar
  • 125 gr boter
  • 110 gr fijne suiker
  • 150 gr tarwebloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 ei, al geklopt

Bereiding

  1. Voeg de chai thee toe aan een vijzel en maal het zo fijn mogelijk.
  2. Voeg daarna de thee samen met de boter en suiker toe in de mixer. Klop het zo’n vijf minuten en voeg daarna het ei toe. Voeg dan het bakpoeder en de bloem toe.
  3. Maak van het mengsel een bal, verdeel het daarna in twee en vorm 2 lange rollen.
  4. Wikkel de rollen in folie en laat ze daarna voor ongeveer 1 uurtje opstijven in de frigo.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij plakjes en leg ze op de bakplaat. Bak de koekjes zo’n 7 à 8 minuten tot ze mooi lichtbruin zijn.

 

Groene thee smoothie met vruchten

Een smoothie is het ideale gezonde tussendoortje. Je kan zoveel verschillende soorten smoothies maken en thee is de perfecte gezonde basis! Deze smoothie op basis van onze groene thee Th des Iles is lekker fris. De geur van Maracuya en passievrucht combineert de levendigheid van de groene appel met de rijkdom van abrikoos.

Benodigdheden

  • 2 zakjes groene thee
  • 1 handje bosbessen
  • 300 gr Griekse yoghurt
  • Ijsblokjes
  • 20 gram amandelen

Bereiding

  1. Laat de thee eerst goed trekken. Voeg daarna zowel de thee als alle andere ingredinten aan de mixer toe.
  2. En mixen maar!

Geniet van deze prachtige zondag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here