Bereidingstijd: 1 uur

Voor :  4 PERSONEN

Ingrediënten voor de pesto :

    • 1/4 cup olijfolie
    • 2 el zwarte thee
    • 2 el sinaasappelsap
    • 1 tl bruine suiker
    • 1/2 tl szechuan peper
    • 1 tl zout
    Theezout
    • 1 el zwarte thee
    • 1 tl zeezout
    Ingelegde radijs
    • 4 el bruine rijst azijn
    • 1 el bruine suiker
    • 1 tl zout
    • 3 baby radijs fijn gesneden (ik heb gewone gebruikt)
    Rookmengsel
    • 2 el bruine suiker
    • 1 cup zwarte thee blaadjes
    • 1 el Szechuan peper geroosterd en gemalen
    • 1 tl zout
    • 1 stuk gember in vieren gesneden
    • 2 knoflook tenen gehalveerd
    • 2 eendenborst filet met vet eraan
    Chinese salade
    • 1 cup paddestoelen gehalveerd en snel gebakken in olijfolie
    • 1 el bruine rijstazijn
    • 1 kleine komkommer zaadlijsten verwijderd, dun gesneden diagonaal
    • 1 lente ui dun gesneden
    • 1 rode peper zaadjes verwijderd, dun gesneden
    • 1 groene chili zaadjes verwijderd, dun gesneden
    • 1/4 cup koriander blaadjes
INSTRUCTIES
  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voor de dressing combineer je de olijfolie en de thee in een kleine steelplan, zet die op laag vuur op en laat dit heel zachtjes pruttelen voor 45 minuten, verwijder van het vuur, haal door een zeef en laat afkoelen.
  3. Combineer de sinaasappelsap, suiker, szechuan peper en het zout in een kom en druppel hier langzaam de olijfolie bij terwijl je continue blijft roeren tot het bij elkaar komt. Zet apart.
Theezout
  1. Combineer de thee en het zout op een bakplaat, bak dit voor 8-12 minuten of tot het krokant is. Doe over in een vijzel en maal het tot poeder.
Ingelegde radijs
  1. Voor de ingelegde radijs, combineer je de azijn, suiker en het zout in een smalle steelpan en zet die op medium vuur en breng aan de kook. Doe de radijs in een kom, giet het warme azijnmengsel eroverheen en laat dit intrekken voor 10 minuten. Giet dan af en zet het apart.
De eend
  1. Leg een stuk aluminium folie op de bodem van een wok. Combineer suiker, thee, Szechuan peper, zout, gember en knoflook in een kom en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Doe een bamboo stoommandje in de wok, dek de wok af met een deksel. Zodra de wok heet is en aan het roken is, leg je de eendenborst met de vet kant naar boven in de stoompan, doe de deksel er weer op en rook voor 6-8 minuten of tot je het goed genoeg vind.
  2. Plaats de gerookte eendenborst met de vette kant naar beneden in een koekenpan op medium hoog vuur en bak deze 6-8 minuten of tot het vel krokant is en mooi bruin. Draai en om en bak de andere kant 1 a 2 minuten. Haal uit de pan, laat even rusten en snij de eend dan.
Salade
  1. Voor de salade, doe je de paddenstoelen in een kom, giet je de azijn erover, voeg je de radijs, komkommer, lente ui, chili en koriander blaadjes toe. Combineer.
  2. Schep de salade op een serveer bord, leg de gesneden eend rond de salade en sprenkel het theezout erover. Serveer met de dressing in een klein kannetje er bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here