ben jij klaar voor Tournée Minérale_

Februari: de maand van valentijn en carnaval, maar ook van Tourne Minrale. In 2017 vond de eerste editie van Tourne Minrale plaats, een initiatief van De DrugLijn en Stichting tegen Kanker. Het werd een groot succes want meer dan 120.000 Belgen schreven zich in! Ook dit jaar zijn ze weer helemaal klaar voor een nieuwe editie! Tourne Minrale is het perfecte moment om gezonder te leven. Ga jij de uitdaging aan om een maand geen alcohol te drinken? Dan kan je zeker en vast wat inspiratie gebruiken. We zetten vandaag lekkere alcoholvrije (en gezonde!) alternatieven voor je op een rijtje.

Lekkere alcoholvrije alternatieven

9 van de 10 deelnemers ondervond de voordelen van een alcoholvrije maand. Een maand zonder alcohol wil absoluut niet zeggen dat je alleen maar saai watertjes moet drinken. Een beetje afwisseling is welkom! En dan komt een lekker kopje thee natuurlijk van pas.

De gezondheidsvoordelen van thee zijn al lange tijd bekend, in deze blog lees je er alles over. Voor iedereen die nog inspiratie kan gebruiken, hebben we een lijst gemaakt met enkele van onze top theeblends.

1. Detox, Digestive, Relax en Regularity uit de wellness-thee collectie

Wie aan zijn/ haar gezondheid wilt werken doet er goed aan om onze collectie van Spa & Wellness Thee te bekijken. Elke theeblend heeft eigen specifieke geneeskrachtige eigenschappen. Zo heb je de Detox, die perfect is voor het lichaam eens goed te reinigen, Digestive thee wat de spijvertering bevordert door natuurlijke ingredinten zoals pepermunt en gember. Relax bevat een mix van kamille, citroengras en andere ingredinten om te helpen ontspannen en stress te verminderen. Regularity is dan weer goed tegen constipatie en een opgeblazen gevoel door de mix van venkel, zoethout en senna. Naar welke thee gaat jouw voorkeur uit?

2. Lekkere ice tea!

Thee moet natuurlijk niet altijd warm zijn. Onze homemade ijsthees zijn heel geliefd! Kies voor Peach, Lemon of Green & Lime. Je maakt ze heel eenvoudig zelf: open de verpakking, voeg de inhoud toe aan 25 cl water in een shaker en shaken maar! Voeg ook wat ijsblokjes toe voor extra verfrissing. En de ice tea is klaar om te serveren. Daarnaast kan je de ijsthee ook omtoveren tot een verfrissende mocktail! Of voeg wat limoentjes toe voor de finishing touch.

 

3. Natuurlijke theeblends

Hou je van kruidig of ben je eerder een zoetekauw? Ons assortiment van natuurlijke theeblends is er voor iedereen! Zo heb je de echte klassiekers waaronder Earl Grey, Pu Erh of de Cranberry thee. Voor de Zoetekauwen is de Sweet Almond een echte aanrader. De combinatie van appel, kaneel, geroosterde amandelplakjes en hibiscus bloemblaadjes maakt van deze thee een echte traktatie. Hou je wel van wat verrassing? Bestel dan het kennismakingspakket, en laat je verrassen door de verschillende smaken.

De Olijfboom in Brugge is er volledig klaar voor!

Op regelmatige basis zetten wij graag onze partners in de kijker. Deze keer is dat De Olijfboom in Brugge, waar onze verschillende theeblends beschikbaar zijn. Bij De Olijfboom zijn ze ook helemaal klaar voor Tourne Minrale, met een goed gevulde etalage met BlendTea- thees! Heb je een uitstapje naar Brugge gepland? Breng dan zeker een bezoekje aan De Olijfboom in de Smedenstraat nummer 58. Je vindt er een ruim assortiment aan olijfolie, kruiden, tapas, specialiteiten en de mooiste gastronomische geschenken. Dat is pas puur genot!

Theedegustatie 26 februari

Wil je zelf de voordelen van thee ondervinden? Schrijf je dan hier in voor onze degustatie van 26 februari. Je leert er alles over foodpairing & thee, welke soorten thee bij welke gerechten passen en de combinatie van kaas en thee. De degustatie zal ongeveer 2 uur in beslag nemen en kost 22 per persoon.

Locatie: Industrieparkwest 73, 9100 Sint Niklaas

Tot dan?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here